77-годишен хазяин влиза в затвора, опитал да убие квартирант
77-годишен хазяин влиза в затвора, опитал да убие квартирант / Dariknews.bg, архив

77-годишен мъж от Девня ще лежи в затвора заради опит за убийство на свой квартирант, който забавил парите за наема. Пенсионерът Величко Ташев пребил и намушкал длъжника си, който едвам оцелял.

Трагедията се е разиграла през ноември 2013 г. в родния град на подсъдимия. Пострадалият живеел със семейството си под наем в помещение на Ташев. Между двамата мъже възникнали разправии за неуредени плащания и по-младият мъж решил да напусне квартирата. При изнасянето на багажа пенсионерът задържал като залог лични вещи на наемателя си, както и сто лева, които взел като неустойка за забавено плащане. След няколко опита да си върне вещите пострадалият подал жалба в полицията.

Ядосаният хазяин причакал бившия си квартирант на улицата, съборил го на земята с няколко удара и го намушкал два пъти в корема и гърба. Въпреки раните си пострадалият успял да избяга и да потърси помощ. Само благодарение на спешната медицинска помощ и направената животоспасяваща коремна операция той успял да оживее, припомнят от пресслужбата на Апелативна прокуратура.

Величко Ташев получи от Варненския окръжен съд 3 години затвор, а освен това ще плати на жертвата си и 15 000 лева обезщетение.