Дамските обувки - пролетни вдъхновения
Дамските обувки - пролетни вдъхновения / netinfo

Краят на зимата и началото на пролетта е много специален период. Повечето от нас го свързват с възраждане и обновяване като цяло, но за изкушените от модата е нещо много повече - това е времето на световните модни седмици. Ню Йорк, Лондон, Париж, Милано - тук се ражда вдъхновението и се налагат тенденциите за 2016 година.

Модните трендове не подминават и обувките. И как би могло да е иначе, след като обувките са една от най-важните части от облеклото? С няколко различни чифта обувки един и същи тоалет придобива съвсем различно звучене - от небрежен и ежедневен до подходящ за парти и коктейл. Сами виждате - купуването на обувки е инвестиция и в никакъв случай не бива да изпитвате чувство за вина, когато го правите. Особено пък в този сезон на възраждане и обновяване.

Но преди да хукнете да пазарувате обувки, вижте първо какво предложиха световните дизайнери като тенденции за 2016 по време на седмиците на модата.

Ботушите отдавна вече не са запазени само за зимата. И едва ли ще е изненада за някого, че този тренд остава и през 2016. Каубойски или летни боти, това са обувки, които можете да носите целогодишно. Модерни са както изчистените модели, така и тези с декорации. Комбинират се с всичко - от женствена, романтична рокля до джинси и кожено яке.

Сабото ще се радват на специално внимание чак до зимата. С висок, среден или нисък и масивен ток - всички варианти ще са актуални. Изберете стила, който отразява вашата индивидуалност и го носете, без да се колебаете. Ако ви притеснява все още хладното време, можете да ги съчетаете с дантелен чорапогащник, като на ревюто на Шанел. Това ще ви придаде много френско и секси излъчване.

Катарами. Това е детайлът, който прави обувките за сезон пролет-лято 2016 различни. Голяма катарама на глезена ще накара и най-класическите обувки с ток да изглеждат специални. Разположени отгоре пък ще придадат индивидуалност на равните чехли.

Принтове и етно елементи. Етно мотивите са тенденция не само при обувките, но и при облеклото. Вдъхновени от различни култури, етно елементите се съчетават с модерни щрихи. Актуални са също флоралните принтове и ярките цветове, които можете да комбинирате с едноцветни дрехи с изчистена кройка, така че да добавите свеж пролетен акцент.

Кръстосани каишки. Ако си търсите равни сандали, няма съмнение - хитът на сезона са тези с две широки кръстосани каишки отпред. Това важи и за всички останали варианти - с висок и тънък ток, с нисък и дебел или на платформи.
Хубавото е, че разнообразието в тенденциите е голямо и всеки може да открие нещо, което пасва на индивидуалния му стил и начин на живот. Слава богу, времената, в които беше модерен само един тип обувки вече са в миналото и можем да избираме смело, без да се тревожим, че ще сме демоде.

А още по-хубавото е, че всичко това можете да намерите в в сайта на KALAPOD - http://www.kalapod.bg/obuvki-dami/. Вдъхновени от световните дизайнери линии, винаги актуални модели, ежеседмично обновяване на колекциите и изключително добри цени - какво повече бихте могли да искате? KALAPOD е най-добрият, лесен и изгоден начин да сте в крак с модата и да се разхождате по улиците така, сякаш се разхождате по световните модни подиуми. Не вярвате? Просто разгледайте!