Времето на 2 март: Температурите започват да се понижават
Времето на 2 март: Температурите започват да се понижават / DarikNews.bg, архив

Прогноза за 2 март, сряда

През следващото денонощие облачността над страната ще бъде променлива. През нощта слаби превалявания от дъжд ще има на места в Северна България, а в сряда - в Южна. 

През деня в Дунавската равнина ще духа до умерен северозападен вятър и облачността често ще намалява до предимно слънчево. Температурите ще се понижат, но ще останат сравнително високи и минималните ще са между 4 и 9 градуса, максималните - между 13 и 18 градуса.

Атмосферното налягане е и ще се задържи по-ниско от средното за месеца.

Над планините облачността ще бъде променлива, по-значителна над масивите от Югозападна България, където ще има превалявания от дъжд, над 1800 м - от сняг. Вятърът ще отслабне и ще бъде до умерен, от юг-югозапад. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около 7 градуса, на 2000 м - около 1 градус.

По Черноморието ще има променлива облачност, по-значителна по южното крайбрежие и там на места ще превали слаб дъжд. В сутрешните часове ще духа до умерен северозападен вятър, който през деня ще се ориентира от изток-североизток и ще отслабва. Максималната температура на въздуха ще бъде 14-16 градуса. Температурата на морската вода е 7-9 градуса, вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред на Sinoptik.bg