Клубът по бадминтон започна годината със сребро при 19-годишните девойки
Клубът по бадминтон започна годината със сребро при 19-годишните девойки / netinfo

Отличен старт на първото държавно първенство за 2016 година направиха състезателките на СК,,Бадминтон” във възрастовата група 19 год. – съобщи президентът на клуба Цветан Танев.

Състезанието се е провело в Стара Загора от 25 до 28 февруари. През първите два дни е била индивидуалната надпревара  в трите дисциплини: сингъл, двойки и смесени двойки, а в събота е започнало държавното отборно първенство.

Клубът от Разград е участвал в тези държавни шампионати с шестима състезатели: Румен Георгиев, Елина Христова, Даниела Данкова, Христианна Матева, Йоанна Кръстева и Димана Христова. Традиционно на държавното лично първенство най-добре се представихме в дисциплината двойки, като и шестимата ни бадминтонисти се класираха на 5-8 място.

За отборната надпревара заявка за участие бяха подали  по девет отбора при юношите и при девойките. СК,,Бадминтон” участва само с отбор девойки, които след жребий бяха разделени на три групи по три отбора – разказа Танев. Нашите девойки са били в група с отбора на Велико Търново и силния тим на Хасково, като само първия в групата продължава напред във финалната тройка за разпределение на медалите. Девойките ни победили с 5:0 Велико Търново и с много добра игра поднесли изненадата на шампионата, отстранявайки с 3:2 победи девойките на Хасково. За разпределение на призовите места във финалната тройка на следващия ден се класират освен нашите девойки и отборите на Стара Загора и Дупница. Бадминтонистките ни са отстъпили с 0:5 от девойките на домакините и, спечелвайки симпатиите на публиката, победили с 3:2  тима на Дупница. С тази победа нашите девойки се изкачиха на второто стъпало на почетната стълбичка, спечелвайки сребърните медали на държавното отборно първенство.