С почти пълно единодушие одобриха първата номинация за новата социална награда
С почти пълно единодушие одобриха първата номинация за новата социална награда / netinfo

Само с един глас „въздържал се“ и 22 „за“ бе прието предложението 24-годишната Полина Иванова да е първата носителка на най-новата, учредена преди година, награда на община Разград.

„Почетният знак за принос към развитието на социалните услуги“ ще бъде връчен на младата разградчанка заради цялостната й дейност и многобройните й граждански инициативи в подкрепа на социално слаби хора, деца в риск и хора в неравностойно положение.

Полина Иванова е позната на жителите на региона с многобройните си благотворителни инициативи, част от тях стартирали импулсивно, след среща с изпаднал в беда човек. Добрите дела на Полина най-често намираха привърженици във фейсбук-групата „Кауза Разград“, наскоро тя регистрира неправителствената организация „Да бъдем хора“, чрез която ще продължи събирането на средства за добри дела.

Сред успешните акции на Полина през последните месеци са: събиране на средства за операция на възрастен мъж от Кубрат, организиране на базари в подкрепа на болния от рак на гръбначния мозък Павел от Варна и за лечение на четиримесечния Валери от Дупница, провеждане на благотворителна музикално-поетична вечер за възстановяване на акушерка с два инфаркта, Полина е координатор на кампанията „Плюшено мече“, чрез която коледни подаръци получиха обитателите на центровете за настаняване от семеен тип в областта, сред последните й акции бе и събиране на пари за закупуване на необходими вещи за Мария от Стара Загора, която спаси шофьор на тролейбус.

Първата носителка на социалната награда ще получи приза си в деня на социалния работник през март.