Бияч от Околовръстното в София е издирван и в Украйна. Страната ще иска екстрадицията му по обвинение, че участвал в проруски батальон, съобщава Нова телевизия.

Информацията, потвърдена пред Българското национално радио от съветника на украинския вътрешен министър, е, че съвсем скоро до България ще стигне молбата за екстрадиране на Близнаков в Украйна, където той ще бъде изправен пред съда.

Обвинените за побоя на Околовръстното били жертви, не нападатели (ВИДЕО)

Търсеният от Украйна е Георги Близнаков, на 46 години. Той заедно с още двама души е обвинен за нападението над Васко Наумов на Околовръстното шосе в София миналата седмица, заради това, че им изсвирил с клаксон.

Украйна подозира Близнаков в мъчения и убийства на свои граждани, докато той се биел на страната на Русия. Това твърди съветникът на вътрешния министър на Украйна Антон Герашченко пред БНР.

Трима пребиха шофьор в София, защото им изсвирил с клаксон

И сега Украйна го иска. „Като народен депутат на Украйна се обърнах към Външното министерство и службата за сигурност на Украйна с искане да се оформи документ за международно издирване и предаване на въпросното лице като човек, който незаконно е преминавал границата, участвал е в незаконни въоръжени формирования и е воювал срещу Украйна. Ако се докаже, че непосредствено е участвал в убийства и мъчения на наши граждани, то той може да бъде осъден на дълъг срок лишаване от свобода", заяви за Нова телевизия Антон Герашченко.

Източник: Novanews.bg