Министър Десислава Танева и кметът Стефан Радев присъстваха на урок по родолюбие
Министър Десислава Танева и кметът Стефан Радев присъстваха на урок по родолюбие / Община Сливен

Кметът на община Сливен Стефан Радев, министърът на земеделието и храните Десислава Танева и зам.-кметът Пепа Чиликова присъстваха днес на урок по родолюбие в V-то СОУ „П. Яворов".

Ученици от втори А клас представиха пред гостите семейството като съкровищница, от която децата черпят през целия си живот, дори когато пораснат. Малките момичета и момчета показаха познанията си и за родния град , неговия произход, символи и велики личности.

Кметът благодари на второкласниците и техния класен ръководител Радост Рундева, които само за час успяха да представят най-важните неща в живота на човека- семейството и родината. „Предстои ви да извървите дълъг път, но не забравяйте от къде сте тръгнали, помнете, че сте потомци на Сливен и на неговите велики личности и винаги може да се гордеете с този факт", каза още Стефан Радев, който връчи на децата като подарък комплект книги на историческа тематика.

Поздравления за положения труд учениците получиха и от министър Танева. Тя пожела на децата както и да се развие животът им, да направят така, че да останат в родния град, да се трудят в него и да допринесат за по-доброто му бъдеще. „Знайте историята си, почитайте близките и семействата си и отбелязвайте празниците, защото това ще ви направи достойни хора", посочи още тя.

Всички деца получиха българското знаме като подарък от Десислава Танева, а те от своя страна я изненадаха с личен подарък, изработен от нейната собствена баба.