Ще бъде спряно финансирането на клубовете в Дупница, които не представят отчетите си
Ще бъде спряно финансирането на клубовете в Дупница, които не представят отчетите си / netinfo

Спортните клубове в Дупница получиха допълнителен срок, в който да предоставят отчетите си. С решение на ОбС този срок е 15 март. Ако след изтичането му клубовете не са предоставили документите, то те ще бъдат лишени от финансово подпомагане за настоящата година.


След извършена проверка на подадените финансови отчети от кандидатите за финансово подпомагане от ОбС Дупница през 2016 година е установено, че само един от спортните клубове е представил отчетни форми. За останалите не може да се прецени дали водят счетоводна отчетност, тъй като не са представили баланс и отчети за паричните потоци, а само описи, справки в свободен формат и фактури, мотивира се вносителят на предложението Ивайло Константинов.


Според Наредбата, спортен клуб, който не е отчел средства отпуснати му за предходното мероприятие или извършен разход не получава последващо финансиране. За да се предотврати опасността от спиране на финансирането и с оглед на това, че все пак имат представени документи, макар и да не отговарят на изискванията, ОбС гласува допълнителен срок.