Любимец и Ивайловград със съвместен проект по Програмата за развитие на селските райони
Любимец и Ивайловград със съвместен проект по Програмата за развитие на селските райони / Dariknews.bg, архив

С обучения на екипа на „Местна инициативна група - Любимец“, партньорите по проекта и местни лидери, стартира изпълнението на проект за подготвителни дейности по Програмата за развитие на селските райони за периода  2014 - 2020г.

На 25 февруари града се проведе първата среща на екипа на сдружение „Местна инициативна група“ и Местно партньорство Ивайловград. Поводът за срещата бе обучение на екипа на МИГ и партньорите по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014 – 2020г. Обученията са една от основните дейности по проекта. На 26 февруари, отново в зала „Любимец“, се проведе и първото еднодневно обучение за местни лидери.

Водещ и на двете обучения бе проф. д-р Димитър Николов към Института по аграрна икономика. Той разясни на присъстващите нормативната уредба, с която трябва да се съобразяват при изпълнение на дейностите по проекта, какви задължения имат страните, кои са допустимите дейности при изпълнението на малки пилотни проекти, финансовите условия, на които трябва да отговаря и т.н.

Стойността на проекта е 48 895,75 лева, а срокът за изпълнение на дейностите - 6 месеца.

Основна цел на проекта е изготвяне на Стратегия за водено от общностите местно развитие на територията на общините Любимец и Ивайловград.