Докладната за концесията стана №1
Докладната за концесията стана №1 / netinfo

Докладната за отдаване на концесията на стадион „Лудогорец Арена” бе изтеглена за по-ранно разглеждане от местните парламентаристи. Тя бе под №3 в дневния ред на заседанието на Общинския съвет, но по предложение на съветника от РБ Митко Ханчев заради големия обществен интерес сесията започва с нейното разглеждане.

Преди да зачете докладната кметът д-р Валентин Василев направи емоционално изказване в отговор на нареченото от него „истерия по медиите”. „Моето спортно сърце продължава да тупти, в залата аз съм най-титулованият спортист” категоричен бе той. Василев е шампион на 100 и 200 метра бягане, както и на дълъг скок, бил е национален състезател по баскетбол.

Той внесе и конкретно предложение за изменение в докладната, от което обаче видимо управата на „Лудогорец” не остана доволна. То е свързано с конкретизация на клаузата за годишната концесионна такса – 0,5% от нетните приходи от продажби плюс твърда такса от 6656 лв. Уточнението е, че нетните приходи са от билети и рекламите на стадиона, изключват се приходите от тв права и продажба на футболисти. Става въпрос за 13 961 лв. – обяви кметът.

Продължава представянето на докладната.