Мъжът, убил жена на пешеходна пътека, заловен в дома си
Мъжът, убил жена на пешеходна пътека, заловен в дома си / DarikNews.bg, архив

Ангел Д. на 51 години от Стара Загора е шофьорът, който уби жена на пешеходна пътека в Стара Загора на 11 февруари.

Мъжът е заловен в дома му, а колата му Volkswagen - Passat, била паркирана пред жилището му. Днес предстои да бъде внесено искане за постоянна мярка задържане под стража. Назначени са експертизи, които да установят дали след катастрофата са извършвани ремонтни дейности по колата. Към този момент задържаният не е давал показания за катастрофата.

Задържаният е общински служител, работи като охрана на централния пазар в Стара Загора от 27 май 2011 година. Няма данни да са му налагани наказания, обясниха от общинска администрация. Запознати коментират, че мъжът бил на работа в деня на катастрофата. Над 140 са служителите в "Общинска охрана" в Стара Загора.

Рано сутринта, около 7 часа на 11 февруари, жена беше прегазена на пешеходна пътека на един от големите старозагорски булеварди докато отивала на работа заедно със сестра си. 65-годишната старозагорка загина на място, а спътницата й на 61-години беше ранена и настанена в старозагорската болница.

От тогава до сега полицията е проверила хиляди автомобили от областта и в събота е стигнала до извършителя, който е задържан. От прокуратурата съобщиха, че е образувано досъдебно производство. За престъплението законът предвижда лишаване от свобода от 3 до 10 години.