Бри Ларсън спечели Оскар за най-добра актриса за „Стая“
Бри Ларсън спечели Оскар за най-добра актриса за „Стая“ / Guliver/Getty Images

Бри Ларсън спечели Оскар за най-добра актриса със завладяващото си изпълнение в емоционалния трилър "Стая" - разказ за държана в плен жена, търсеща начин да избяга заедно с 5-годишния си син, и за житейските трудности, с които се сблъсква на свобода.

Ларсън беше смятана за фаворитка за спечелването на Оскар за най-добра актриса. Номинацията й за най-престижната награда в киното е първа в кариерата й. Превъплъщението в "Стая" донесе на актрисата редица отличия в наградния сезон, сред които Златен глобус, БАФТА и приза на американската Гилдия на филмовите актьори.

В надпреварата за Оскар актрисата надделя над Дженифър Лорънс за "Джой", Кейт Бланшет за "Каръл", Сирша Ронан за "Бруклин" и Шарлот Рамплинг за "45 години"

Пътят на 26-годишната Бри Ларсън до наградата Оскар започва преди години, когато младата актриса се научава да отстоява позицията си срещу кастинг режисьори, желаещи да я вкарат в определен модел, съобщават Асошиейтед прес и Ройтерс.

От тях прохождащата Ларсън постоянно чува, че се е справила добре с прослушването, но че трябва да се върне отново с дънков минижуп и високи токчета.

"Винаги съм се противопоставяла в подобни моменти. Те искаха от мен да изглеждам по определен начин и да бъда секси. Това обаче не ме караше да се чувствам секси. Караше ме да се чувствам неудобно", е споделила Бри Ларсън зад сцената на Оскар-ите.

Запитана как се чувства сега, актрисата с усмивка е вдигнала статуетката си във въздуха, заявявайки: "Усещането е страхотно".

Бри Ларсън е участвала в над 45 телевизионни и филмови продукции, откакто още от дете започва актьорска кариера преди близо 20 години. Сред филмите с нейно участие основно в поддържащи роли са "Внедрени в час" и "Живея за момента".

Ларсън споделя, че актьорството й е помогнало да преодолее собствените си социална несигурност и тревоги.

Актрисата е и завършена певица, която подписва първия си договор със звукозаписна компания на 13-годишна възраст. Дебютния си албум "Finally Out of P.E." Бри Ларсън издава през 2005 г.

Зрителите ще могат да гледат Ларсън в най-новата холивудска лента за легендарното филмово чудовище Кинг Конг, озаглавена "Конг: Остров на черепа". Актьорският състав включва също Самюъл Л. Джаксън и Том Хидълстън.

Източник: БТА