Нова танцова формация стартира с конкурс за лого, победителката получи първата тениска с щампа
Нова танцова формация стартира с конкурс за лого, победителката получи първата тениска с щампа / netinfo

Нова танцова формация стартира дейността си с конкурс за лого, победителката от който получи първата тениска с щампа на емблемата на „Хроники“.

Танцовата формация съществува от около месец, неин хореограф и ръководител е 26-годишният Димитър Николов. Групата е за хип хоп и брейк денс, на по-късен етап ще се изучава и модерен балет. В началото танцьорите са 12, вече са над 20, най-малкият – Мерт - е на 9 години, останалите са ученици от средните училища в Разград. Повечето са бивши танцьори от формация „Феникс“, „аз също съм получил основата за танцовите си умения от Иван Стоянов“ – разказва Димитър. Той смята, че танцовите групи в града трябва да имат добри отношения, тъй като е по-важно децата да са в залите, а не на улицата, отколкото коя точно е залата.

Заниманията на „Хроники“ са четири пъти в седмицата в залата на ОУ“Отец Паисий“.

Нова танцова формация стартира с конкурс за лого победителката получи първата тениска с щампа
netinfo

Нова танцова формация стартира с конкурс за лого победителката получи първата тениска с щампа
netinfo

Първото им участие ще е на 12 март на концерта за патронния празник на ПМГ“Акад. Никола Обрешков“, а първият конкурс – в Шумен на 20 март. Следващото участие пък е още по-важно за младите танцьори – квалификации за Световното първенство по хип-хоп, те за пръв път ще се проведат в България – в Пловдив журито ще е от 12 специалисти, нито един от които не е българин. "Хроники" ще се представят като група и с един индивидуален участник.

Още докато са започвали първите репетиции формацията обявила конкурс за лого. Тази вечер бе обявена победителката – 16-годишната Соня Георгиева. Тя е ученичка в ГПЧЕ“Екзарх Йосиф“, планира да се занимава с интериорен дизайн, но не очаквала такова признание – цяла формация да танцува с тениски с нейна творба върху тях.  Соня получи наградата си от танцова формация „Хроники“ – първата тениска с щампата на новото лого и плик с парична премия.

Нова танцова формация стартира с конкурс за лого победителката получи първата тениска с щампа
netinfo