Изчезна жената на главатаря на ИД
Изчезна жената на главатаря на ИД / БГНЕС, архив

Жената на главатаря на терористичната групировка Ислямска държава Абу Бакр ал Багдади е изчезнала при тайнствени обстоятелства от лагера на екстремистите в северната иракска провинция Найнава, предаде ТАСС, като се позовава на телевизионния канал "Ас-Сумария".

По негови сведения жената на главатаря на ИД Диана Крюгер, немкиня по националност, е изчезнала при загадъчни и неизяснени досега обстоятелства. Заедно с нея са изчезнали още две жени, които постоянно били с Крюгер и се смятали за нейни помощнички.

Ал Багдади заповядал да се сформира елитен отряд на групировката, да се изясни къде се намира съпругата му и тя да бъде задържана с всички, които я съпровождат. Досега съдбата на Диана Крюгер не е изяснена.

Сватбата на Абу Бакр ал Багдади и Диана Крюгер се състояла на 8 октомври м.г. на територията на иракската провинция Нанайва при пълна секретност. След церемонията те се отправили за втория по големина иракски град Мосул, който е под контрола на ИД и досега.

След като се омъжила за ал Багдади Диана била ръководител на шариатския съд на ИД за жените, който действал в иракските провинции, окупирани от терористите.

Източник: БГНЕС