20 събития ще организира Областният информационен център през 2016 г.
20 събития ще организира Областният информационен център през 2016 г. / netinfo

Организиране на 20 информационни събития предвижда Годишният план за дейността на Областния информационен център в Разград през 2016 г. Това обяви неговият ръководител Юлиян Данаилов.

Предвидени са най-малко две обиколки във всички общини на Лудогорието за представяне на новите европрограми, както и участие в националната кампания на мрежата от 28 информационни центъра в България под надслов „Успешни заедно“, както и провеждане на петата поред кампания „Дни на Европа в Разград“ през юни или септември.

Най-скорошното събитие в календара на ОИЦ е среща с представители на бизнеса от област Разград на 1 март, пред тях ще бъдат представени 3 отворени процедури за финансиране на европроекти. Поканени за участие са 90 предприемачи.

Обзорен преглед на новия проект „Осигуряване функционирането на Областен информационен център Разград”, финансиран от Оперативна програма „Добро управление” 2014-2020 г. направи неговият ръководител Христина Русева, началник на отдел „Програми и проекти” в Община Разград. От нейните думи стана ясно, че бенефициентът Община Разград е подписал с Управляващия орган на ОП“Добро управление“ договор за безвъзмездна финансова помощ, съгласно който ОИЦ продължава своята дейност до края на декември 2018 г. Стойността му е 314 594,95 лв., максималната за подобни проекти е 315 000 лв. Разградският ОИЦ запазва екипа си, за разлика от други подобни структури в страната, в офиса на бул. «България»34 и през следващите 3 години ще работят: Юлиян Данаилов, Бехидже Ахмедова и Емил Чанков.