Камен Костадинов: Няма да има предсрочни парламентарни избори преди вота за президент
Камен Костадинов: Няма да има предсрочни парламентарни избори преди вота за президент / снимка: БГНЕС, архив

Няма да има предсрочни парламентарни избори преди вота за президент, прогнозира народният представител от ДПС Камен Костадинов. “Не смятам, че която и да е политическа партия е готова за предсрочни избори. На базата на резултатите от вота за президент всеки ще вземе решение”, коментира той.

Що се касае до учредяването на партията на Лютви Местан, Костадинов посочи, че не очаква хора от търновските структури на ДПС да преминат на страната на доскорошния лидер на Движението. “В национален мащаб също не прогнозирам някаква заплаха за стабилността на партията”, категоричен бе депутатът.

Той припомни, че през годините е имало много опити да бъде разцепено Движението. “Това, което поддържа ДПС през годините е, че поддържаме постоянна връзка с избирателите и опитваме да им помогнем с каквото можем”, каза Камен Костадинов.

Народният представител не прогнозира кой ще бъде избран за национален лидер на партията, но заяви, че очаква сериозни дебати за посоката, в която трябва да върви ДПС. “Очакваме и доклад от почетния председател на партията, който за нас има визионерски поглед, даващ посоката на развитие”, посочи Костадинов.