Гласуваха 42 000 лв. за Водната асоциация без ясен отговор какво ще се прави с тях
Гласуваха 42 000 лв. за Водната асоциация без ясен отговор какво ще се прави с тях / 100 вести

Едно от решенията, които трябваше да приеме местният парламент в Габрово на последното си заседание, беше във връзка с провеждане на редовно заседание на Общото събрание на Асоциацията по ВиК в обособена територия на ВиК ООД – Габрово на 8 март 2016 г. Това съобщава вестник "100 вести" в обширна статия по темата.

Съгласно Закона за водите и Правилника за работа на Асоциацията представител на Общината в нея е кметът Таня Христова. Нейната позиция при гласуване на точките от дневния ред на Общото събрание - приемане на отчета за изпълнение на бюджета на ВиК-асоциацията за 2015 година и приемане на бюджета за 2016 година.

По време на дискусията стана ясно, че отчетът за 2015 година и проектът за бюджет на Асоциацията за 2016 година са били раздадени на съветниците минути преди започване на заседанието на ОбС. Не само този факт, но и данните в двата материала провокираха изказванията във връзка с работата на Асоциацията от нейното създаване до момента.

Един от участниците в побоя на Околовръстното на 24 февруари т. г. е Мартин М. от Габрово, съобщиха за „100 вести“ информирани. И той, както и колегите му биячи, от вчера са с повдигнати обвинения за хулиганство и нанасяне на средна телесна повреда.

Статията е водеща за изданието днес. В нея се проследяват подробности от неприятния инцидент.

В друга статия на първа страница вестникът пише, че Габровската Окръжна прокуратура внесе в съда обвинителен акт срещу 64- годишен мъж, обвинен в неправомерно даване на парични кредити срещу лихва - престъпление по Наказателния кодекс. Обвинението срещу Антон К. е за това, че в периода август 2009 г. до края на 2014 г. в Габрово „извършвал по занятие банкови сделки без разрешение, като дал на трима мъже парични кредити срещу лихва”, е съобщила вчера Людмила Рачева, говорител на Окръжната прокуратура.

Кметът на Габрово Таня Христова е на работно посещениe в кантон Берн от днес до 29 февруари по покана на посланика на Република България в Конфедерация Швейцария и Княжество Лихтенщайн Н. Пр. д-р Меглена Плугчиева, съобщават от пресцентъра на Община Габрово.