Нов прокурор постъпва в Окръжна прокуратура - Хасково
Нов прокурор постъпва в Окръжна прокуратура - Хасково / Dariknews.bg, архив

Прокурор Николай Гугушев ще встъпи в длъжност в Окръжна прокуратура - Хасково в понеделник, съобщават от Пловдивската апелативна прокуратура. Магистратът, който е спечелил външен конкурс за назначение, ще положи официално клетва в 16 часа в Съдебната палата в Хасково.

На тържествената церемония ще присъстват Димитър Узунов, представляващ Висшия съдебен съвет и членовете на ВСС Милка Итова, председател на Комисия по предложенията и атестирането на съдии, прокурори и следователи, Румен Боев, зам.-председател на същата комисия, Ясен Тодоров, председател на Комисия "Професионална етика и превенция на корупцията", както и всички прокурори и следователи от Окръжна прокуратура - Хасково. Гости ще бъдат Миглена Тянкова, председател на Окръжен съд - Хасково и Хайгухи Бодикян, председател на Административен съд - Хасково.

Прокурор Николай Гугушев е на 39 години, завършил е право в СУ „Св. Климент Охридски". От януари 2009 г. досега е бил прокурорски помощник в Софийска градска прокуратура. Преди това е работил като дознател в полицейско управление в София и старши-експерт в Министерството на правосъдието. Той ще бъде представен пред новите си колеги от Иван Стоянов, окръжен прокурор на Хасково.

На 24 февруари 2016 г. в Окръжна прокуратура - Хасково, с решение на Висшия съдебен съвет, встъпиха в длъжност и още двама прокурори. Невена Владимирова и Валентина Радева- Ранчева са повишени на по-високата длъжност, след като спечелиха конкурси. До момента те са работили в Районна прокуратура - Хасково.