Кметът на Белица отчете 100 дни управление
Кметът на Белица отчете 100 дни управление / Дарик-Благоевград, архив

Кметът на Белица Радослав Ревански представи екипа си за управление на общината.

За зам.-кмет "Социални дейности" е назначена Красимира Мавродиева, заместник- кмет "Образование и култура" е Сабит Гагъм, а за направление "Европрограми и финанси", отговаря Иглика Аврамова.

Главен секретар Илиас Дагонов.

Кметът Ревански направи и отчет за първите 100 дни от мандата си.
Той заяви, че първото  нещо, което е разбрал е било, че Общината ще изгуби 24 000 000 лева заради неотчитане на  проекти в срок и също така  няма да може да кандидатства по европейски проекти.

"Само за месец и половина се справихме,като по този начин успяхме да спасим  парите на гражданите на община Белица. Кодирани нови 5 проекта. В тях са заложени уличното осветление, ремонтирант на училището в село Бабяк, основен ремонт на сградата на читалището в Белица и реконструкция на алейна мрежа в к.к. Семково.  Всички капиталови разходи на 100% ще се вложат за  ремонт на пътища и подмяна на ВиК мрежата в града", декларира Ревански.

Като приоритет на кмета са и изграждане на детска площадка в село Кузьово, уличното осветление в Орцево, изграждане на нов мост в село Краище, като за него вече са заделени 30 000 лева.

Предстои откриване на Спешен център и оборудване на кабинетите на джипитата и не на последно място развитието на курорта Семково.

Безработицата в Белица е голяма. Ревански каза, че на 1 март 161 младежи от Белица ще започнат работа по схема на Агенцията по заетостта.