Касите на отдел  Местни данъци и такси в Община Дупница с удължено работно време
Касите на отдел Местни данъци и такси в Община Дупница с удължено работно време / Маргарита Петрова, Дарик- Кюстендил, архив

Касите на отдел " Местни данъци и такси" в Община Дупница ще работят с удължено работно време от понеделник - 29 февруари.
Гражданите ще могат да плащат данъците си вече от 08.00 часа до 18.30 часа всеки работен ден без почивка. Това се прави, за да се избегнат струпвания, като ще бъде отворена и трета каса за плащане.
От началото на тази седмица пък стартира отпечатването и разпращане на данъчни съобщения с размера на дължимите данъци и такси, както за текущата година така и за предходните. С цел прозрачност към клиентите ползващи сайта на отдел "Местни данъци и такси"- на всяко данъчно задължено лице в съобщението е генериран ПИН код посредством които ще имат достъп до личната си информация в реално време през интернет по дефиниран от община Дупница начин, със съответните защити на личните данни. Той ще може да извърши преглед на информация за: партиди, облози, лихви, плащания, заявени и ползвани услуги, наказателни постановления, фишове за глоби, актове.
За целта Клиентът въвежда генерираният и указан в съобщението ПИН код + ЕГН ( за физически лица ) или ЕИК ( за юридически лица ). Софтуера проверява в системата дали съществува " връзка" между ПИН кода и ЕГН / ЕИК. Ако има такава софтуерът допуска клиента да разглежда данните.