Наближава „Живот без дрога“, записването е до понеделник
Наближава „Живот без дрога“, записването е до понеделник / Радка Минчева, архив

29 февруари е срокът за подаване на заявки за участие в конкурса „Живот без дрога“ – припомнят от пресцентъра на ОДМВР-Разград. Институцията е организатор на събитието, чието 17-то издание ще се проведе тази година.

До този момент в Центъра за работа с деца са получени 6 заявки за музикалния модул, за спортния са се записали общо 11 тима – пет във възрастова група 5-6 клас и шест в групата 7-8 клас.

В областния конкурс за оригинално песенно послание могат да участват ученици от 5 до 12 клас от всички училища в Разградска област. Те трябва да изразят своето послание с авторска песен по темата индивидуално или групово. Критериите за оценяване са: най-добър текст, най-добра музика, най-добро изпълнение за вокално-инструментални групи, вокални групи и индивидуално, най-добро изпълнение на кавър. Тази година в журито ще има четирима музиканти: Илко Костов, Йовчо Колев, Диан Максимов и Деян Денчев, заедно с тях за победителите ще решават шефовете на ОДМВР, отдел "Образование", Инспектората по образование и Центъра за работа с деца. Заявки за участие в конкурса и текстовете на песните се приемат до 29 февруари в Центъра за работа с деца на ул. „Марица“№7 в Разград.

В спортния многобой от „Живот без дрога“ отборите са шестчленни – с по 3 момичета и 3 момчета. Тимовете се надпреварват в занимателни спортни игри, при които се изискват бързина, точност и сила. Многобоят ще е проведе на 25 март от 9,30 ч. в спортна зала „Лудогорец“. Заявки за участие се приемат до 1 март в ОДМВР-Разград и на теб. 084 642267 и 0888 137792 - пресцентър.