Заседава Асоциацията по водоснабдяване и канализация – Русе
Заседава Асоциацията по водоснабдяване и канализация – Русе / netinfo

В сградата на Областна администрация – Русе се проведе редовното заседание на общото събрание на Асоциацията по водоснабдяване и канализация на обособената територия, обслужвана от „Водоснабдяване и канализация“ ООД – Русе.

Гост на заседанието беше Управителят на „Водоснабдяване и канализация“ ООД, гр. Русе – д-р инж. С. Савов.

В хода на заседанието, с гласовете на всички присъстващи с право на глас представители на членовете на общото събрание на Асоциацията по водоснабдяване и канализация – Русе бяха взети решения по отделните теми от дневния ред, с които се приеха:

- отчета за дейността на Асоциацията през 2015 година;

- отчета за изпълнение на бюджета на Асоциацията през 2015 година;

- годишния финансов отчет на Асоциацията за 2015 година и

- бюджета на Асоциацията за 2016 година.

Посочено беше, че последователните и настойчиви усилия на служителите на Асоциацията, на общините и общинските съвети са обусловили възможността да се подпише договора между Асоциацията по водоснабдяване и канализация на обособената територия, обслужвана от „Водоснабдяване и канализация“ ООД – Русе и избрания оператор „Водоснабдяване и канализация“ ООД, гр. Русе за осъществяване дейностите по чл.198о, ал.1 от Закона за водите.

Присъстващите  бяха запознати с предстоящите непосредствени и по-дългосрочни задачи на Асоциацията съобразно изискванията на Закона за водите и в изпълнение на произтичащите от клаузите на договора с  ВиК оператора задължения.

УправителяT на „Водоснабдяване и канализация“ ООД, гр. Русе благодари на Председателя и служителите на Асоциацията за проявената ангажираност, довела до подписването на договора, с което пред дружеството и общините се създава възможността да кандидатстват по проекти със средства по европейските фондове.