Повдигнаха обвинения на шестима данъчни от Велико Търново
Повдигнаха обвинения на шестима данъчни от Велико Търново / DarikNews.bg

Шестима данъчни от Велико Търново са с обвинения за длъжностни престъпления и корупция, съобщиха от пресцентъра на Специализираната прокуратура.

Те са обвинени в това, че са се договорили да вършат длъжностни престъпления, както и искане и приемане на подкупи. Според събраните доказателства съдрижието на шестимата за извършване на престъпленията е било за период от две години - от ноември 2013-а до единадесетия месец на миналата година.

Арестуваха данъчни при зрелищна спецакция във Велико Търново

Обвинения са повдигнати на Стефан Михайлов - бивш директор на ТД НАП, Пламен Томов - зам.-директор на ТД НАП, Мирослав Стефанов - зам.-директор на дирекция "Събиране", Петя Николова - началник на отдел "Селекция" и данъчните инспектори Иван Конов и Младен Векилов.

Шестимата данъчни бяха задържани на 24 февруари 2016 г. във Велико Търново при специализирана операция на МВР и ДАНС.

Полицейско задържане до 24 часа бе наложено на още трима данъчни служители, които след разпит са освободени, без да им бъдат повдигнати обвинения, уточниха от прокуратурата.

Според събраните до момента доказателства престъпното сдружение е действало в продължение на две години - от ноември 2013 г. до ноември 2015 година.

Други новини от Велико Търново