Прави пред д-р Цолова!
Прави пред д-р Цолова! / Дарик Враца

В Комплексния онкологичен център днес се състоя символично предаване на властта. Дългогодишният директор д-р Жулиета Цолова се пенсионира, а нейното място заема спечелилият конкурса д-р Григор Томов, досегашен директор на Центъра за кожно-венерически заболявания във Враца. Изключително развълнувана д-р Цолова разказа как преди 20 години е поела поста директор на Окръжния онкологичен диспансер във Враца, известен по онова време с прозвището „Наказателната рота".

Предизвикателствата бяха много, по онова време лечебното заведение беше показвано като еталон за мизерия и в цялата държава и в международни медии, сподели д-р Цолова. „Благодарение на целия колектив започнаха усилия за осигуряване на материална база, тъй като това беше единственото лечебно заведение, което беше разположено в най-различни приземни помещения на болничния комплекс - лека полека до 2004 година, когато започна възходящото развитие.

Прави пред д-р Цолова!
netinfo

Вече имаше осигурено едно място, на което да са лежащо болните със сравнително добри условия на битуване, с много по-добри условия за работа на медицинския персонал... В настоящия момент КОЦ е едно от водещите лечебни заведения в страната. И това не е моя оценка, а на национални консултанти и пациенти. От 37 лекари - 35 са с една, две и три специалности, фармацевти физици с признати медицински специалности, зачислени за специализация по-млади колеги, медицински сестри и лаборанти от които над 60 % с образователна степен бакалавър и магистър по управление на здравните грижи. Лечебното заведение е предпочитано и от пациенти.

От десетилетия тук се лекуват пациенти от Плевен, Ловеч, Благоевград. И в настоящия момент, въпреки обновяването на апаратура в редица лечебни заведения - тези пациенти предпочитат КОЦ Враца.

Д-р Цолова благодари на първо място на целия колектив за подкрепата през тези години. Едно успешно управление на лечебно заведение е невъзможно без подкрепата на колектива. Тя благодари и на всички ръководства на Община Враца през годините, на РЗИ, РЗОК и на противопожарната служба, ЧЕЗ, ВиК и БКС.

Прави пред д-р Цолова!
netinfo

Бившият вече директор предаде символично ключа на КОЦ Враца на новия управител д-р Гр.Томов с думите „Това не е ключ на вратата на лечебното заведение. Това е ключ към душата и сърцата на работещите в лечебното заведение. Дай Боже да ги спечелите и поне 20 години още да управлявате успешно лечебното заведение."

„Приемам целия колектив с пълно доверие и ако и вие ме приемете така - мисля, че за в бъдеще нещата ще бъдат както трябва" обяви на свой ред и д-р Томов.

Поздравителни адреси на д-р Жулиета Цолова поднесоха председателят на ОбС Враца Румен Антов и кмета на града Калин Каменов. „Имал съм възможност да видя какво реноме какъв имидж има д-р Цолова сред ваши колеги в цялата страна. Наскоро го видях в София и мога да ви кажа, че си пожелавам във Враца да има много такива лекари", сподели К.Каменов. Той вдигна на крака всички присъстващи с думите „Пред д-р Цолова трябва да се стои прав!".

Прави пред д-р Цолова!
netinfo

По думите на д-р Григор Томов - д-р Цолова ще продължи да работи в здравното заведение като израз на приемственост и уважение.