Спецпрокуратурата обвини шестима данъчни в престъпления по служба и корупция
Спецпрокуратурата обвини шестима данъчни в престъпления по служба и корупция / DarikNews.bg

Шестима данъчни служители от Териториалната на НАП, които бяха задържани при спецоперация вчера във Велико Търново, вече са с повдигнати обвинения. Днес Специализираната прокуратура обвини шестима от деветимата задържани данъчни, че са се сговорили да вършат длъжностни престъпления, както и че са искали и приемали подкупи. Престъпленията, за които ще отговарят са по чл.321, ал. 6, вр. чл. 282 от НК.

Обвинения са повдигнати на ексдиректора на териториалната дирекция на НАП Стефан Михайлов, на Пламен Томов - зам.-директор на ТД на НАП, на Мирослав Стефанов, зам.-директор на дирекция "Събиране“, на Петя Николова, началник на отдел "Селекция" и на данъчните инспектори Иван Конов и Младен Векилов. С постановления на прокурор от Специализирана прокуратура на шестимата е наложено прокурорско задържане до 72 часа.

Обвинените бяха задържани вчера във Велико Търново при специализирана операция на МВР и ДАНС под ръководството и надзора на Специализирана прокуратура. Полицейско задържане до 24 часа бе наложено на още трима данъчни служители, които след разпит са освободени, без да им бъдат повдигнати обвинения. Запознати твърдят, че задържаните при акцията данъчни служители са били откарани и разпитвани в базата на НВУ „Васил Левски”. Разпитите са били пред магистрати от Специализирания съд.