Признание за професионално направление „социални дейности“ в РУ
Признание за професионално направление „социални дейности“ в РУ / DarikNews, архив

Професионалното направление „социални дейности“ в Русенския университет и Клубът на социалния работник към него получи висока оценка за работата си от президента на Европейската асоциация на училищата по социална работа (European Association of Schools of Social Work: EASSW), Нино Зганек. Г-н Зганек е останал впечатлен от дейността на студентите и техните ръководителите, организираните от тях дискусии и изследването на етническия микроклимат сред студентите във Факултета по обществено здраве и здравни грижи.

Ръководителят на Клуба на социалния работник в Русенския университет, доц. д-р Сашо Нунев, е изпратил отчет за дейността на професионалното направление „Социални дейности“ до Европейската асоциация на училищата по социална работа и докладът е събрал положителните оценки на колегите му. Текстът ще бъде публикуван на уебсайта на Асоциацията в навечерието на Световния ден на социалната работа, който се отбелязва през третия вторник на месец март.

Световният ден на социалната работа се чества от 2007 година по инициатива на Международната федерация на социалните работници в знак на признателност към приноса им за благото на общността. От 2014 година Русенският университет членува в Европейската асоциация на училищата по социална работа, като до момента е единственият български участник сред повече от 230 училища от цяла Европа, в които се провежда обучение в специалност по социална работа.