Ученици изразиха своята позиция срещу агресията в училище
Ученици изразиха своята позиция срещу агресията в училище / община Сливен

Учениците от Клуб "Проектен мениджмънт" при ПМГ "Добри Чинтулов" - Сливен отбелязаха Световния ден за борба с агресията в училище, известен още като Ден на розовата фланелка. Днес те облякоха розови тениски и сложиха розови лентички, за да покажат своето несъгласие с агресията в училище.

"Учениците осъзнават, че случаите на насилие са почти всеки ден, а училището е отражение на света около нас. Именно заради това те приеха с голямо желание да фокусират вниманието на съучениците си, носейки розови тениски и розови лентички", каза Анелия Иванова, експерт "Младежки дейности и програми" в Младежки дом - Сливен и консултант на Клуб "Проектен мениджмънт". Тя изрази тревога, че агресията в училище расте все повече и счита, че в подобен ден трябва да има повече прояви и събития във всички училища, които да ни накарат да се замислим и да бъдем по-добри, асертивни, и толерантни.
Консултантът на Клуб "Проектен мениджмънт" цитира статистиката, която сочи, че при

близо 900 хиляди деца и юноши в България, които учат в някое от над 4 хиляди образователни заведения, от 3 до 19 г., то поне 200 хиляди, а може би и близо четвърт милион подрастващи, ежегодно стават обект на някаква форма на тормоз или насилие в училище.

В България Световният ден за борба с агресията в училище преминава под наслов "Бащи против насилието".