Новите бутони за изразяване на емоции под публикациите във Facebook вече са достъпни за всички потребители на социалната мрежа. Петте нови емоции са добавени към добре познатия "Like" във Facebook в глобален мащаб. Новите реакции включват символи за смях, любов, учудване, тъга и гняв - „Haha", "Love", "Wow", "Sad" и „Angry".

Бутоните се появяват на десктопа при посочване с мишката върху Like (харесвам).

Петте нови реакции бяха тествани в продължение на няколко месеца в няколко държави, сред които Ирландия, Испания, Япония. От днес те са налични в цял свят.

Ако все още нямате достъп до новата функция, не се притеснявайте, всички потребители ще могат да се възползват от нея в следващите няколко дни, обещават от Facebook.

Емотиконът с вдигнатия палец беше добавен през 2009 г. и стана един от ключовете за успеха на социалната мрежа, особено при потребителите с мобилни телефони. Броят на харесванията стана индикатор за популярност. Затова този бутон ще остане такъв, какъвто винаги е бил - вдигнат нагоре палец.

Фейсбук тества 7 разновидности на бутона „Like"

Бутонът обаче се оказа неприложим за тъжни новини. Първоначалната идея на Facebook беше да създаде бутон "Unlike", но после от социалната мрежа се отказаха от разработването му, определяйки го като "твърде негативен".

Тогава Марк Зукърбърк възложи на екипа си създаде други форми на отговори. Така се появиха петте нови емотикона, които са еднакви по целия свят, но думите към тях ще са преведени.

Колко лайка му трябват на Facebook, за да ни опознае по-добре от нашите близки?

В първоначалните тестове присъства и шести емотикон - "Yay", който изразява удоволствие и въодушевление. Той обаче е премахнат от окончателно одобрените, тъй като потребителите ясно показали неразбирането си към него. Оказало се, че в различните части на света "човечето с розови бузки" не се възприема универсално и получава различни тълкувания.

Новите бутони за емоции във Facebook вече са тук
netinfo