Задържаха данъчен шеф при спецакция във В. Търново (СНИМКИ)
Задържаха данъчен шеф при спецакция във В. Търново (СНИМКИ) / DarikNews.bg

Директорът на дирекция “Контрол” в Териториалната дирекция на НАП във Велико Търново бе задържан днес при спецакция на ДАНС и ГДБОП. Пламен Томов бе изведен от приходната агенция с белезници.

Задържаха данъчен шеф при спецакция във В. Търново (СНИМКИ)
netinfo

За сега не е ясна причината за ареста, а директорът на НАП- Велико Търново Ивайло Здравков заяви пред журналисти, че има разпореждане да не се дават изявления по въпроса.

Спецоперацията започна около 8:30 ч. Очевидци твърдят, че униформени и цивилни полицаи нахлули на втория етаж на ведомството. Достъпът до кабинетите е бил незабавно отцепен, започнало претърсване на помещенията и проверка на документацията.

Задържаха данъчен шеф при спецакция във В. Търново (СНИМКИ)
netinfo


Пламен Томов бе назначен за временно изпълняващ длъжността директор на НАП- Велико Търново след като предишния ръководител на приходната агенция напусна. Той бе и един от кандидатите за директорския стол, но конкурсът бе спечелен от юриста Ивайло Здравков.

До 14 ч. днес бяха арестувани още трима данъчни служители от Велико Търново. Единият от тях бил открит и изведен по обяд от спецполицаи от кафене в центъра на старата столица. В ранния следобед участниците в операцията правеха обиски в заведение на ул.”Ален Мак”, за което се говори, че там Томов пазел служебни документи.