Органите на реда работят по заплахите срещу премиера Бойко Борисов, каза вицепремиерът и вътрешен министър Румяна Бъчварова в сутрешния блок на Нова телевизия „Здравей, България".

Какво цели заплахата към премиера Борисов

„Заплахи към отделни политици винаги е имало, ние ги проверяваме прецизно и решаваме дали да бъде назначена допълнителна охрана", добави министърката. Бъчварова смята, че темата със заплахите към политическите личности - в случая премиера Бойко Борисов и депутата Делян Пеевски, не трябва да се коментира толкова много. Вицепремиерът отхвърли появилите се съмнения, че може да става въпрос за PR или опити да се предизвикат предсрочни избори.

Що се отнася до срязаните спирачки на депутата Мартин Димитров, Бъчварова заяви, че случаят се проверява и ще се прецени дали има нужда от охрана на депутата.

Умишлено повредиха спирачките на колата на Мартин Димитров

Вицепремиерът коментира по повод избирането на Цветан Цветанов за председател на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред: „Нямам, проблем да работя с г-н Цветанова, той има изключителен опит".

Цветан Цветанов оглави парламентарната вътрешна комисия

За спрените обществени поръчки Бъчварова, заяви, че премиерът Бойко Борисов е решен да контролира това, което се случва в държавата.

По повод обвиненията, че престъпността се е активизирала по време на нейното управление на ведомството Румяна Бъчварова даде отчет, че в сравнение с 2014 година има много значим спад на грабежите и битовата престъпност и също така има увеличение на процента на разкриваемост.

Източник: Novanews.bg