Деца в неравностойно положение посетиха музея в Черни Осъм и Етъра
Деца в неравностойно положение посетиха музея в Черни Осъм и Етъра / obshtina.pleven

Община Плевен изпълнява проект „Подпомагане подготовката за училище на деца в уязвимо положение във възрастовата група от 3 до 6 години, чрез подобряване достъпа до качествени предучилищни образователни и социални дейности за бедните деца и децата в неравностойно положение на територията на община Плевен". Той е финансиран по Договор №:Д03-365/25.07.2014г, Програма BG06 „Деца и младежи в риск", Компонент 2 „Деца в риск", Финансов механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014.

От пресцентъра на общината уточниха, че целевата група по проекта обхваща децата от 5 детски градини на територията на Община Плевен: ОДЗ №6 „Незабравка", ОДЗ №4 „Първи юни", ЦДГ №12 „Ралица", ЦДГ „Вит" - с. Дисевица, и ОДЗ „9-и май" - гр. Славяново.

Във връзка с изпълнението на Дейност 3 по проекта и формат „Зелено училище" всички деца, придружени от един от родителите и педагог от съответната градина, до края на месец април 2016 г. ще посетят Природо-научния музей в с. Черни Осъм, Троянско, и Архитектурно-етнографския комплекс „Етъра", гр. Габрово. Всички средства, свързани с пътуването, са осигурени от бюджета на проекта.

На 18 и 20 февруари децата от ОДЗ № 6 „Незабравка" първи посетиха обектите и успяха да се порадват на голямото разнообразие на животинския свят в Стара планина, да разгледат архитектурата, да научат повече за бита и стопанството през Възраждането.