Кирил Добрев: В този си вид БСП е изчерпана
Кирил Добрев: В този си вид БСП е изчерпана / снимка: БГНЕС
Кирил Добрев: В този си вид БСП е изчерпана
84603
Кирил Добрев: В този си вид БСП е изчерпана
Кирил Добрев: В този си вид БСП е изчерпана
  • Кирил Добрев: В този си вид БСП е изчерпана
  • Кирил Добрев: В този си вид БСП е изчерпана

Сегашното ръководство на БСП не работи за обединяване на партията. Това каза депутатът от коалиция "БСП - лява България" Кирил Добрев за Дарик. По думите му силата на БСП е в синергията, която се получава между русофили и по-европейски настроени, между работници и работодатели, между различните поколения.

Според Кирил Добрев всеки от кандидатите за председателското място трябва да чувства подкрепата на всеки един член на БСП и да получи номинации от организации в цялата страна, а не само в района, където е познат.

БСП се готви за настъпление

"За да станеш лидер, трябва да имаш доверието на цялата партия. Не искам да изпадам в ситуацията, в която да се самономинирам. Винаги съм бил отборен играч и съм бил на пулса на това, какво мислят партийните организации. Докато не получа номинации от различни структури, не мога да кажа дали ще се кандидатирам за лидер на партията", коментира Добрев.

Депутатът подчерта, че новият председател на БСП трябва да има отговор на три въпроса, ако иска да получи неговата подкрепа: „Първият въпрос, на който трябва да може да даде отговор един нов председател е "Как обединяваме партията?". Вторият въпрос е "Как постигаме обединение в ляво?" Всеки един лявомислещ човек се измъчва от факта, че левицата е раздробена на 4-5 партии. Третият въпрос е "Какво правим на избори?" Какво постигаме на президентския вот, какво правим на следващи парламентарни избори, как постигаме успех на европейските избори и какво се случва на следващите местни избори".

По думите му работата година за година е несериозна. „Аз си спомням времето, когато партията имаше програма за няколко години напред. В този си вид БСП е изчерпана".