Обявиха победителите в конкурса за есе на тема Ако днес срещна Левски ще му кажа...
Обявиха победителите в конкурса за есе на тема Ако днес срещна Левски ще му кажа... / DarikNews.bg

До заключителния етап от конкурса за есе на тема "Ако днес срещна Левски ще му кажа..." достигнаха 17 авторски творби. Организатор на инициативата е габровската структура на ПП АБВ.

Най-активни бяха учениците от СОУ "Райчо Каролев". Включиха се и възпитаници на ОУ "Иван Вазов" и НАГ. В категорията за възрастни до финала достигнаха две есета. Във възрастова категория 5-8 клас на първо място е класирано есето на Румяна Йонкова от 7 "а" клас на СОУ "Райчо Каролев". Втората награда е за Доротея Генова от 7 "в" клас, а третата за Никол Тревненска от 7 "а" клас, и двете от същото училище.

В категорията до 12 клас наградата е присъдена на Стефани Минчева от 12 "а" клан на НАГ. В категорията "Възрастни" се награждават две есета с автори - Борислав Димитров на 30 години от София и Диана Стоянова, преподавател по български език и литература в ПУ "Н. Палаузов".

Наградите на всички достигнали до финала есета ще бъдат връчени на специално тържество. ПП АБВ изразява благодарност на учениците и техните преподаватели за вълнуващите творби, които са изпратили авторите.