Политици и конкурентни отбори имали интерес от фалита на ЦСКА
Политици и конкурентни отбори имали интерес от фалита на ЦСКА / снимка: БГНЕС
Александър Томов обеща да разкрие истината за процеса срещу него
84574
Александър Томов обеща да разкрие истината за процеса срещу него
Александър Томов обеща да разкрие истината за процеса срещу него
  • Александър Томов обеща да разкрие истината за процеса срещу него
  • Александър Томов обеща да разкрие истината за процеса срещу него

Политически натиск стои зад процеса срещу Александър Томов. Такова мнение изрази самият той след края на заседание по делото, което вече се намира в заключителна съдебна фаза.

Говорейки за „политическа диригентска палка" бившият футболен шеф намеси имената на президента Георги Първанов и хора в кабинета „Станишев". Томов обаче отказа да изясни твърденията си напълно, като заяви, че ще говори повече, след като съдебната сага срещу него приключи окончателно.

Александър Томов смята, че процесът срещу него е политически

Според Александър Томов фалитът на ЦСКА е поискан от политици, включително и действащи в момента: „Имам абсолютни доказателства за политическа диригентска палка за този процес. Ще ги кажа, когато завърши окончателно делото. Казал съм кои са, но това са недопустими в една нормална европейска държава практики. Съжалявам, че ще кажа имена, но в това са замесени Георги Първанов, който тогава бе президент на страната, и хора в кабинета на Станишев. Лица, които са имали определен интерес. Какъв точно интерес, кога, как - нека да завърши процесът. Не бива всичко да изказваме на един път. Аз не смятам, че моделът „Кой" е създаден сега. Той е направен още по времето на Сакскобургготски - оттам е тръгнала историята".

Томов заяви още, че фалитът на червения тим е искан и от конкуренцията, в лицето на клубовете „Лудогорец" и „Левски". Той поясни обаче, че казусът трябва да премине през съдебна инстанция, защото там се решавали споровете.

„ЦСКА беше основен кандидат за шампион. Водеше с 6 точки, а оставаха 10 мача до шампионска титла. Шампионската титла означава няколко милиона минимален приход.
Използването на тези две лица, за да се фалира ЦСКА, е довело също до ползи на някои други, то е така, всичко е в конкуренцията. Нека да спрем дотук. Аз мисля, че нещата са ясни. Всички, които са конкуренти за титлата в дадена ситуация, са се възползвали", обясни Александър Томов.

Томов: Продължаваме свято дело, ще има промени

Както до момента и пред върховните магистрати Томов обяви, че престъпление не е извършено и поиска ВКС да потвърди оправдателната присъда, която постанови по-долната инстанция.

Прокуратурата от своя страна протестира решението на САС и поиска делото заради неглижиране на доказателства.

Върховният касационен съд ще се произнесе с решение в срок от един месец по делото.