Проверка не откри нарушения в читалищата в Ловешко
Проверка не откри нарушения в читалищата в Ловешко / dariknews.archive

Известни са резултатите от проверката на 28 народни читалища в селищата на община Ловеч, която бе в изпълнение на решение на местния парламент, съобщиха от пресцентъра на администрацията. Община Ловеч е сключила договори за безвъзмездно право на ползване върху недвижимите имоти публична общинска собственост с Народните читалища. Според констативния протокол нарушения не са открити. Повечето читалища не са преотстъпили имота за съвместно ползване на трети лица. Такива договори за наеми има в 9 села - Казачево, Къкрина, Чавдарци, Александрово (за Младежки дом), Дойренци, Слатина, Гостиня, Скобелево и Славяни.

Най-високи са наемните цени в Дойренци, където е отдадено помещение на един от мобилните оператори срещу месечна сума от 320 лв. без ДДС за 10 години, и още едно за 300 лв., както и в Слатина – отдадено помещение на фирма за 200 лв. месечен наем. Останалите наеми са под 50 лв.

Месечните приходи по сключените договори се получават по банковите сметки на съответните читалища, е констатирала проверката.