Шестима са загинали при стрелба в щата Мичиган
Шестима са загинали при стрелба в щата Мичиган / Thinkstock/Getty Images

Шестима души са загинали при поредица случаи с откриване на безразборна стрелба в американския щат Мичиган, съобщи телевизионният канал Ей Би Си, цитиран от ТАСС.

Полицията е арестувала 45-годишен мъж, заподозрян като извършител на нападенията. В колата на задържания е намерено оръжие.

Първоначално бе съобщено за седем жертви, но по-късно полицията уточни, че са загинали шест души. 14-годишното момиче, за което бе съобщено, че е убито, е живо, макар че състоянието й е тежко.

Мъж откри стрелба в супермаркет в щата Пенсилвания

Мичиганската полиция вече е установила самоличността на заподозрения за стрелбата.

Началникът на Управлението по обществена сигурност на окръг Каламазу Джеф Хадли заяви, че заподозреният, който бе арестуван тази сутрин, е 45-годишният Джейсън Долтън, жител на окръга, без криминално досие. Той остава в ареста.

По-рано местни медии съобщиха, че в няколко района на окръг Каламазу неизвестен мъж с автомобил е открил стрелба. Първо той започнал да стреля близо до частен дом и ранил една жена. След три часа на няколко километра от първото местопроизшествие, същият нападател застрелял още двама души и ранил един човек. После пак той убил четирима души и ранил един на паркинг до местен ресторант и избягал.

Двама убити и трима ранени при стрелба край лагер за бездомни в Сиатъл

По предварителни данни жертвите на нападателя нямат никаква връзка помежду си.

В автокъща били убити баща и син, предаде АП. Жена, която получила многобройни огнестрелни рани на паркинг на жилищен сграда, е в тежко състояние.

Матайъс каза, че според властите мишените на стрелбите не са били конкретни хора. Той нарече случилото се "най-лошия възможен сценарий". "Това са произволни убийства", каза Матайъс.

Източник: БТА