Разследват двама криминално проявени мъже за кражби на бижута
Разследват двама криминално проявени мъже за кражби на бижута / netinfo

Разследват двама мъже за кражби на сребърни бижута. Това съобщават от ОД на МВР-Шумен. В следобедните часове вчера криминалисти от полицейското управление в Нови пазар получили информация, че двама мъже предлагат евтини сребърни накити в града. Предприели незабавни действия за установяване на местонахождението им и бързо стигнали до тях. Те били засечени в централната пешеходна зона в града докато предлагат сребърни бижута на граждани.

Изяснена е самоличността на „амбулантните търговци"- варненец на 25 години с 87 криминалистически регистрации, предимно за кражби и 40-годишен мъж от село Каменар, Варненско, който е известен на полицията с кражба и шофиране в нетрезво състояние и без документи.

Мъжете били поканени в полицейското управление, за да обяснят какъв е произходът на стоката им. В тях имало известно количество сребърни бижута с неясен произход. Криминалистите предприели допълнителни действия и изяснили, че малко преди това мъжете продали в ателие в града близо 3 килограма накити за сумата от 900 лева, което автоматично ги навело на мисълта, че бижутата са обект на престъпно посегателство.

Малко по-късно мъжете били предадени на криминалисти от Варна, които ще изясняват съпричастността им към кражби на територията на областната дирекция.