Рибата паку, с прозвището "орехотрошачката", прилича на пираня, въоръжена е със зъби с човешки размери и обича да се храни с мъжки тестиси. Сега тя вече застрашава и британските реки и водоеми, пише в. "Дейли мирър".

Уловиха ужасяваща риба близо до АЕЦ "Фукушима" (СНИМКИ)

Речният хищник обикновено се среща в Южна Америка, но наскоро беше наблюдаван в САЩ, Дания и дори в река Сена в Париж. Нищо чудно някои представители на вида да бъдат изпуснати от аквариуми и да се развъдят и в Обединеното кралство, пише таблоидът.

Уловиха риба с човешки зъби и прякор „Лешникотрошачката" (ВИДЕО)

Ако това стане, релаксиращите по реките и езера поданици на Нейно величество от мъжки пол ги грози голяма опасност. Захапката на паку е зашеметяваща и с острите си зъби те като нищо могат да се нагостят с любимия им деликатес - мъжки тестиси. По родните си местообитания тези риби са известни с това, че чупят черупките на орехите, които паднат в реката.

Загадъчно морско създание изпълзя от водата на Тайванско пристанище (ВИДЕО)

Паку може да достигне на дължина до 90 сантиметра и да тежи до 24 килограма. Този вид риби редовно се продават в аквариуми като домашни животни. Ако бъдат пуснати на свобода в близко езеро или река, биха причинили големи пакости, както това се случи наскоро извън естествените им местообитания в други части на света.

Източник: БТА