Български превозвачи блокираха и ГКПП Златоград
Български превозвачи блокираха и ГКПП Златоград / БГНЕС, архив

Български превозвачи блокираха тази сутрин движението през ГКПП Златоград, съобщиха от Областната администрация в Смолян. Блокадата е в знак на контрапротест срещу стачните действия на гръцките фермери, уточняват от Областната администрация.

Блокадата на ГКПП Златоград от български превозвачи е безсрочна, заяви Асен Въжелиев, управител на Съюза на международните превозвачи. Протестиращите превозвачи заявяват, че няма да се оттеглят, докато не се прекрати стачката на гръцките фермери.

Българските шофьори затегнаха граничната контраблокада

Пунктът при Златоград ще бъде непрекъснато затворен като контрапростест срещу блокадата на границата от гръцките фермери, уточни той. Над 10 млн. лв. са щетите за българските международни превозвачи от стачката на гръцките фермери според негови изчисления.

"Солидарен съм с исканията на местния бизнес, но се надявам проблемът да бъде решен в най-скоро време", заяви кметът на Златоград Мирослав Янчев.

По трасето на граничния пункт вече се е образувала колона от чакащи автомобили.
Община Златоград е информирана за протеста на превозвачите с уведомително писмо, в което от Съюза на международните превозвачи заявяват, че блокадата ще бъде безсрочна.

Граничните пунктове по гръцката граница - Кулата, Илинден, Маказа и Капитан Петко войвода остават затворени за всички видове пътни превозни средства.