Миков: Липсва ни усещане, че сме постигнали чиста и свята република
Миков: Липсва ни усещане, че сме постигнали чиста и свята република / БГНЕС, архив

"Почитаме паметта на Апостола на свободата. Да сведем глава пред подвига на великия българин, който изгуби само себе си, докато се опитваше да спечели за цял народ!", заявява председателят на БСП Михаил Миков по повод 143-та годишнина от обесването на Васил Левски, цитиран от пресцентъра на партията.

По думите на Миков днес се усеща липсата именно на такава нагласа, когато става дума за съвременните български водачи - да работиш за другите, за своя народ със себеотрицание и с ясно съзнание, че не личният, а общият успех е главната цел.

Отбелязваме 143 години от гибелта на Васил Левски

Липсва ни усещане и за това, че сме постигнали "чиста и свята република", какъвто завет също ни е оставил Дяконът, отбелязва лидерът на БСП.

"Република имаме, но тя не прилича на нищо чисто и свято, с всичките скандали и интриги, частни интереси и ширеща се корупция, които определят дневния й ред, вместо проблемите на хората и приоритетите на държавата", посочва Миков.

"Днес ни е нужно да заложим точно на идеите, да бъдем по-организирани и последователни в тяхното прилагане и да успеем в една съвременна българска революция - тази, която ще възстанови солидарността и справедливостта в нашето общество, ще смекчи неравенствата и ще върне равновесието, ще възроди надеждата за бъдещето на България", заявява Михаил Миков.