Турската армия бомбардира интензивно райони в Северна Сирия
Турската армия бомбардира интензивно райони в Северна Сирия / БГНЕС, архив

Турската армия бомбардира интензивно контролирани от кюрдите райони в Северна Сирия, предаде Франс прес, като се позова на Сирийския център за наблюдение на правата на човека (СЦНПЧ).

Нападението е започнало преди повече от пет часа и продължава, отбеляза базираната във Великобритания неправителствена организация, която разполага с широка мрежа от информатори в Сирия.

Няколко държави настояват за сухопътна операция в Сирия

"Турция бомбардира кюрдски зони в северната (част на провинция) Алепо, в най-мощната си атака срещу тези зони, откакто започна да бомбардира (кюрдските) позиции преди няколко дни", посочи СЦНПЧ.

Директорът на организацията Рами Абдел Рахман уточни пред АФП, че турските удари са насочени не само срещу наскоро превзетите от кюрдските сили райони в Северна Сирия, но и техния бастион Африн.

Турция обвини кюрдски организации за атентата в Анкара

Напредването на кюрдските Сили за защита на народа (СЗН), които са поддържани по въздух от Русия, безпокои Турция, която ги бомбардира от събота. Наскоро СЗН превзе няколко селища, контролирани досега от бунтовниците, в северната част на провинция Алепо, недалеч от турската граница.

Турция удари за първи път Африн вчера. При бомбардировките са били убити двама и ранени 28 цивилни, съобщи директорът на СЦНПЧ.

Източник: БТА