Голяма търговска верига се настанява в Двореца на културата и спорта
Голяма търговска верига се настанява в Двореца на културата и спорта / Dariknews.bg, архив

Голяма търговска верига за хранителни стоки скоро ще отвори врати в Двореца на културата и спорта, след като компанията е спечелила обявения от общинското дружество търг. Магазинът ще се помещава до залите „Младост”, като за него ще бъде изграден отделен вход от ул. „Найден Геров”.

Договорът ще бъде за срок от 10 години, а наемателят ще направи голяма инвестиция в помещението с обща площ от 825 кв.м, заяви за предаването „Зала Пленарна” по Дарик Варна изпълнителният директор на Двореца Минко Христов. Той се надява през настоящата година дружеството за първи път от дълъг период от време да отчете печалба.

„Завършваме финансовата 2015-а със загуба от 150 000 лв. Успяхме да я снижим, тъй като предишни години тя се движеше около 300 000 лв. Надявам се през 2016-а да излезем от финансовия колапс и дружеството да излезе на печалба. Очакваме резултатът да е леко положителен. Не можем така лесно да го обърнем, защото приходите не са толкова много”, коментира Христов.

Според него не може да се очаква средствата за ремонта на зала „Конгресна” да се възвърнат. Изпълнителният директор е против името на Двореца да бъде продавано на спонсор.

Варна приема финалите от Европейската лига по волейбол

Обновената зала ще приеме финалната четворка на Европейската лига по волейбол в началото на юли, а пред това в нея ще се играят и мачовете от предварителна група, в която заедно с България са още отборите на Дания, Македония и Албания. Цените на билетите ще бъдат определени от родната ни федерация по волейбол.

Дворецът ще бъде домакин и на Световната купа по спортна гимнастика и Европейското първенство по карате през месец май, а през август ще приеме Европейското по хандбал.