Домусчиев: Трябва да сме единни, не е моментът да се клати правителството
Домусчиев: Трябва да сме единни, не е моментът да се клати правителството / БГНЕС

Председателят на Управителния съвет на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България Кирил Домусчиев изрази мнение, че рисковете за страната предвид очакваната бежанска вълна са големи и в такъв момент кабинетът не трябва да се клати. Представители на организацията се срещнаха с премиера Бойко Борисов в Министерски съвет.

КРИБ иска спешни мерки, гарантиращи стабилност и растеж

"Проведохме доста задълбочен разговор по много теми", обясни Домусчиев след това. Той уточни, че в разговорите са взели участие вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на финансите Владислав Горанов, министърът на енергетиката Теменужка Петкова.

"От КРИБ считаме, че обстановката около България е доста взривоопасна, рисковете за страната са големи предвид бежанската вълна, която се очаква да ни засегне. Не е сега моментът да се дърпа чергата към себе си, да се клати кабинетът. Трябва в такъв момент да сме единни като нация", поясни той.

Миналата седмица от работодателската организация излязоха и с декларация за подкрепа на правителството срещу ангажимент за реформи. Домусчиев посочи, че бизнесът подкрепя кабинета на Борисов, тъй като миналата година е извършил "доста полезни неща и реформи, даде стабилност за правенето на бизнес" и срещата потвърдила тези впечатления.

Бизнесът: Институциите не изпълняват поетите ангажименти в енергетиката

КРИБ и правителството са се разбрали да провеждат ежемесечни срещи, за да обсъждат важните теми.

Източник: Фокус