Интернет срещу водещия на наградите БАФТА заради шега (ВИДЕО)
Интернет срещу водещия на наградите БАФТА заради шега (ВИДЕО) / Guliver/Getty Images

Комикът Стивън Фрай, който беше водещ на церемонията за наградите БАФТА, напусна Twitter заради скандална шега, която си позволи по време на шоуто, съобщи Би Би Си.

Изпращайки от сцената спечелилата наградата БАФТА за най-добри костюми Джени Бийвън, Фрай подметна:"Само великите дизайнери могат да ходят на церемония, облечени като бездомни".

Тази реплика предизвика много критики в социалните мрежи, като потребители на Twitter поискаха Стивън Фрай да се извини.

Леонардо ди Каприо грабна БАФТА за най-добър актьор

Комикът обясни, че Бийвън му е близка приятелка, която е разбрала шегата. Той подкрепи довода си със снимка, на която са прегърнати с дизайнерката на партито след церемонията.

Тази сутрин обаче Стивън Фрай затвори акаунта си в Twitter.

Стивън Фрай води церемонията за наградите БАФТА от 11 години. Публиката е свикнала вече с острите му шеги за звездите, които често са рискови.

Роклите на червения килим на наградите БАФТА (СНИМКИ)

Джени Бийвън, която спечели наградата БАФТА за костюми за работата си в "Лудия Макс: Пътят на яростта", излезе на сцената в лондонската Кралска опера с черен кожен жакет, бяла тениска и тъмни панталони.

Интернет срещу водещия на наградите БАФТА заради шега (ВИДЕО)
netinfo
"Не знам какво беше по-лошо - тази тъпа реплика на Стивън Фрай за Джени Бийвън или смехът на публиката. Време е за нов водещ", е един от коментарите в интернет, който отразява отношението на много потребители.

Други обаче подкрепиха комика. Радиоводещият Скот Милс написа: "Мисля, че Стивън Фрай беше отличен водещ. Да представяш най-големите звезди в света е страшно. Така мисля. Той се държи естествено".

Стивън Фрай и преди е затварял акаунта си в Twitter, със или без обяснение.

Източник: БТА