Изложба „Всичко е добре, когато започва добре
Изложба „Всичко е добре, когато започва добре / netinfo

Сливен е домакин на изложбата „Всичко е добре, когато започва добре". Творбите на студенти и преподаватели от НХА са изложени в Художествена галерия „Димитър Добрович" до 15 март.

Експозицията беше открита от проф. Свилен Стефанов-преподавател в катедра "Изкуствознание"- НХА, доц. Мирослав Богданов-декан на факултета за приложно изкуство в НХА, Светлин Балездров-преподавател в НХА и възпитаник на Сливенската художествена гимназия и Даниела Ненчева - директор на Художествена галерия - Сливен.

Ненчева представи изложбата като амбициозна, млада, интересна и изпълваща с изключителен заряд залите на Узуновата къща. Съвременният прочит на изкуството - изобразително, приложно, мултимедийно се явява контрапункт на оковите на сивото ежедневие, в което сме впримчени и представя модерен поглед в бъдещето. На монотонното ежедневие в града се противопоставя една Динамика и провокация, комуникативност и оригиналност, изложба изпълнена с енергия.

Изложба Всичко е добре когато започва добре"
netinfo

Това е третата подобна изложба на творби на студенти и преподаватели в галерията. Според проф. Свилен Стефанов това е както млада, така и стара изложба заради различния възрастов състав на творците в нея. Показва се за шести път - всеки път в различни градове и всеки път различна, променяща се, и даваща все по-голям простор на новите медии.

Мотото "Всичко е добре, когато започва добре" отразява инициативата, даваща възможност за изява на млади, недипломирани студенти - отличен старт в художествената им кариера.

Експонирани са над 200 творби, покриващи изключително широк спектър: от традиционните живопис, скулптура и графика, през керамиката, порцелана, текстила и резбата до модерните видео-арт, електронни и дигитални форми на изкуство. Различни са и техниките, и проблемите, и материалите.

Събитието уважиха Димитър Митев - Председател на Общински съвет - Сливен , Стоян Марков - заместник-кмет на Община Сливен, Ваня Шишкова - началник отдел „Образование, култура и вероизповедания" в Общината, художниците доц. Красимир Добрев - преподавател в АМТИИ- Пловдив, доц. Красимир Карабаджаков - преподавател във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий" , Атанас Парушев, много ученици и любители на изкуството.