Централният площад и главната улица на село Горна Липница да носят името на Трифон Иванов. Идеята е на жителите на родното село на легендарния защитник, съобщава Нова телевизия.

Трифон Иванов е прекарал детството си в покрайнините на село Горна Липница, след което постъпил във великотърновското спортно училище. Често си идвал в родното село, за да поддържа дома си.

В Търново отварят Двореца на спорта за поклонението пред Трифон Иванов

Местните жители искат да кръстят на Трифон Иванов площада, за който отдавна търсят ново име. Бившият кмет на селото Ангел Ангелов споделя, че ще отправи предложение до кмета на Павликени да прекръстят площада, както и най-дългата улица в селото.

Погребват Трифон Иванов на 17 февруари

„С Трифона редовно се виждахме, редовно ни посещаваше", разказва още Ангелов и допълва, че не може да сдържи сълзите си.

Местните още пазят спомени за споминалия се футболист. През летните месеци в нея за постоянно живее майка му Марина.

Как футболният свят почете Трифон Иванов (ВИДЕО)

На днешния Трифоновден в селото не отмениха празненство, а почетоха Иванов така, както той е харесвал живота - с много веселие и настроение. Съселяните на Трифон Иванов още не могат да повярват, че повече няма да го видят.

Стотици послания има вече в социалните мрежи. Първият от героите на Световното през 94-та. Бившите му съотборници в националния отбор също изразиха скръбта си.

Източник: Novanews.bg