Пет награди за деца от Разградско от конкурса „Любовта в нас“
Пет награди за деца от Разградско от конкурса „Любовта в нас“ / netinfo

Пет деца от Разградска област са с награди от XIX-ия Национален ученически конкурс „Любовта в нас“, обявен от Общински детски комплекс-Варна. Надпреварата е за литературно творчество и визуални компютърни изкуства.

Най-високо е постижението сред децата от Разградско на 11-класничката от ПМГ“Акад. Никола Обрешков“-Разград Фатме Соколова. Тя се е явила в конкурса като представител на клуб „Европейски мост“ в ЦУТНТ, ръководител на формированието е Къзие Дерменджиева. Фатме е класирана на първо място в подраздел „Мултимедийни презентации“ във втора възрастова група 10-12 клас, участвала е със своя филм „Съдбата и едно писмо“.

На второ място в същия подраздел, но в първа възрастова група 7-9 клас, е Мария Червенкова – осмокласничка от ПМГ“Акад. Никола Обрешков“.

Също второ място, но в раздел „Литературно творчество“ подраздел „Поезия“ във втора възрастова група, е постижението на Серай Зюлкяр – 7 клас в ОУ“Христо Ботев“-село Гороцвет.

Други две талантливи деца от Разградско са с поощрителни награди. Марина Йорданова от Исперих, която обаче учи в ГПЧЕ“Йоан Екзарх“-Варна, 11 клас, е участвала в подраздел „Поезия“ в трета възрастова група. Най-малкият призьор от Разградско е петокласникът Кайл Кирилов, участвал в раздел „Компютърна рисунка“ в първа възрастова група. Той посещава Детска компютърна школа в Центъра за работа с деца в Разград.

Над 400 са били участниците в конкурса „Любовта в нас“, церемонията по награждаването е била вчера в пленарна зала на община Варна.