Отличиха благоевградски художници
Отличиха благоевградски художници / Пресцентър

Традиционна изложба, посветена на Св. Трифон и Св. Валентин, бе открита в Градска художествена галерия в Благоевград.

Картините на 35 художници са вдъхновени от темите за любовта и виното.

Изложбата бе с конкурсен характер и след оценка от жури, заместник-кметът по култура и хуманитарни дейности Христина Шопова награди петима инспириращи художници от Благоевград.

Тя поздрави участниците в изложбата от името на кмета на Благоевград  Атанас Камбитов и пожела вдъхновение на художниците, за да продължат да създават все повече уникални произведения.

Равностойни награди, осигурени от Община Благоевград, получиха художниците Антон Гошев, Георги Драчев, Атанас Дафинов, Иван Милушев и Люсиен Димитров.

Техните произведения ще останат за фонда на Градска художествена галерия.

Директорът галерията и носител на една от наградите, Иван Милушев, изказа специални благодарности към кмета Атанас Камбитов за съдействието и възможността в тази конкурсна изложба да се получават награди, които имат парично измерение и в същото време всеки от авторите оставя своя творба за фонда на галерията.

Десетки ценители на изкуството се потопиха в опияняващите картини, посветени на виното и любовта, които всеки жител и гост на Благоевград може да разгледа до края на месеца в Градска художествена галерия.