СК „Рапид” скърби за Трифон Иванов
СК „Рапид” скърби за Трифон Иванов / GEPA Pictures

Спортен клуб "Рапид" скърби за тежката загуба на Трифон Иванов и сподели скъпи спомени за него на своя интернет сайт. Ето какво казва отбора за великия български футболист:
„Днес от България пристигнаха ужасни и неочаквани новини. Българският футболен съюз съобщи, че Трифон Иванов е починал внезапно от инфаркт!
50-годишният защитник бе един от съзидателите на красивата история на „Рапид". През 1995 футболистът се присъедини към нашия отбор след като година преди това бе достигнал четвъртфиналите на Световното първенство на ФИФА заедно с националния отбор на България. Той веднага завладя сърцата на феновете и стана легендарен с неповторимия си стил и офанзивната игра. Иванов остана в Хютелдорф само два сезона, но и до днес ще помним култовия му характер.
Той притежаваше невероятната способност да преодолява бързо всички травми. Само няколко дни, почти часове, след претърпяна операция на менискуса, Трифон Иванов зае своя пост на терена в мача за Купа Европа срещу „Спортинг - Лисабон". На реванша той успя да доведе зелено-белите до решаващото продължение, в което точно преди последния сигнал находчиво подготви гола на Кристиан Щумпф за финалното 2:0. С отбора на"Рапид" защитникът стигна до финала на Купа Европа през 1996 в Брюксел и стана австрийски шампион. В Лигата той реализира забележителните 7 гола!
През лятото на 1996 год., след 2 отбелязани гола в квалификационния мач с Динамо Киев, той даде огромния си принос за първата в историята на „Рапид" квалификация за Шампионска лига. Иванов, който играеше с номер 4, извоюва за зелено-белите общо 7 гола (в 53 игри от Бундеслигата) и 3 гола (в 17 мача за Европейската купа)!
Страховитият защитник с брадясалото лице е изиграл 76 мача (с отбелязани 6 гола) за Българския национален отбор, участвал е в Световните първенства през 1994 и 1998 и в Европейското първенство през 1996 год. През същата година той бе избран за футболист на годината в България. С отбора на ЦСКА е станал двукратен шампион, а веднъж е бил носител на Купата на страната. През 1991 год. заминава за Испания, където е част от тима на Реал Бетис Севиля. 1994 се прехвърля в Ксамакс Нойхател, 1997 след напускането на „Рапид", играе няколко месеца за съперников отбор в Австрия, а от 1998 до 2001 защитава отбора на Флоридсдорф, където приключва и активната си кариера.
Спортен клуб „Рапид" скърби за великия футболист и изказва своите искрени съболезнования на всички последователи и най-вече на всички близки и роднини на Трифон Иванов!
ФК „Аустрия Виена" вече оповести на своята интернет страница, че преди началото на неделното дерби с „Рапид", ще има минута на мълчание в памет на халфа.
„Рапид" ще се включи във вечния дуел като излезе на терена с траурни ленти в памет на Трифон Иванов!"

източник: http://www.skrapid.at/