Кирстен Дънст и Джеф Никълс представиха Midnight Special на Берлинале
Кирстен Дънст и Джеф Никълс представиха Midnight Special на Берлинале / Guliver/Getty Images

Режисьорът Джеф Никълс обича да превръща личния си живот в кино и отново го демонстрира с представения на Берлинале научно-фантастичен филм "Midnight Special", който е вдъхновен от сина му, съобщиха Ройтерс и АФП.

В главните роли са Майкъл Шанън, Кирстен Дънст, Адам Драйвър, Джоел Еджъртън. Филмът е за момче, което може да улавя кодирани правителствени съобщения. От очите му излиза странна светлина, заради което го възприемат като възможно тайно оръжие. Родителите му трябва да го пазят както от ФБР, така и от религиозен култ, който го мисли за месия.

Джак Никълс каза, че се е вдъхновил за филма от болест на сина си, която го е накарала да осъзнае отговорностите на родител и колко страшно е да нямаш контрол върху събитията.

Кирстен Дънст призна на пресконференцията за филма, че с годините изчаква все повече между ролите и става все по-придирчива. Нова ангажимент приема само ако образът я развълнува.

Предстои на Берлинале ще бъде представен единият от двата документални филма в конкурсната програма - "Огън в морето" на италианския режисьор Джанфранко Рози. Той насочва вниманието към тежкото положение на бежанците.

Наградите на Берлинале ще бъдат раздадени на официална церемония на 20 февруари. Призьорите ще бъдат избрани от седемчленно жури, председателствано от трикратната носителка на "Оскар" Мерил Стрийп.

Източник: БТА